Va fi eliberat Apostu din arest în Vinerea Mare? La Bucureşti se judecă un nou recurs UPDATE Apostu rămâne în arest

Va fi eliberat Apostu din arest în Vinerea Mare? La Bucureşti se judecă un nou recurs UPDATE Apostu rămâne în arest
Fostul primar din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat pentru fapte de corupţie, are şanse să fie eliberat din închisoare şi să-şi petreacă sărbătoarea de Paşte acasă. În aceeaşi situaţie se află şi omul de afaceri Călin Stoia, arestat în acelaşi dosar.

Recursul lui Apostu şi al lui Stoia la măsura arestării preventive este judecat vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă aceasta va fi admis, cei doi vor fi puşi în libertate de îndată şi aduşi acasă, de la Bucureşti. Dacă nu, aceştia vor fi depuşi din nou în Penitenciarul Mureş. Pentru Apostu şi Stoia, care se află de cinci luni în arest preventiv, aceasta nu ar fi prima dată când petrec sărbătorile în penitenciar. De Crăciun, aceştia au rămas tot în închisoare, după ce magistraţii le-au respins recursurile, în 21 decembrie.

Recursul de mâine, de la ÎCCJ, vine după ce instanţa din Mureş s-a pronunţat săptămâna trecută pentru menţinerea celor doi în arest preventiv. În motivarea instanţei, obţinută de ziuadecj.ro, se arată că Apostu ar fi trădat încrederea celor care l-au ales.

UPDATE: Recursul lui Sorin Apostu şi Călin Stoia a fost deja judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cursul acestei dimineţi, iar avocaţii au invocat că ei se află deja de cinci luni în arest preventiv. Având în vedere că este Vinerea Mare, avocaţii s-au rezumat să spună că aştepată pronunţarea fără a mai face alte declaraţii. Instanţa se va pronunţa cel mai probabil în jurul amiezii.

Rămâneţi pe ziuadecj.ro pentru a afla decizia ÎCCJ de vineri.

UPDATE 2 Avocatul lui Sorin Apostu, Gheorghiţă Mateuţ, a invocat în faţa instanţei faptul că în cazul clientului său s-ar fi făcut doar încadrări juridice, fără a se prezenta probe, precum şi durata arestului preventiv care, în opinia sa, este excesivă. "S-a prelungit automat măsura arestului preventiv, fără a se verifica temeinicia şi legalitatea acesteia", a spus Mateuţ, referindu-se la decizia Curţii de Apel Mureş, de săptămâna trecută. Magistraţii ÎCCJ se vor pronunţa în cursul acestei după-amieze, asupra recursului formulat de cei doi inculpaţi. În aşteptarea verdictului, cei doi au fost transportaţi de la Bucureşti înapoi la penitenciarul Târgu Mureş.

UPDATE 21.28

Sorin Apostu rămâne în arest: ÎCCJ a respins azi recursul înaintat de fostul primar. În schimb, omul de afaceri Călin Stoia a fost pus în libertate, cu obligaţia de a nu părăsi ţara.

Comenteaza