Val de viroze începând din luna octombrie

 Val de viroze începând din luna octombrie
Un val de viroze este aşteptat în luna octombrie de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, ca urmare a schimbării temperaturii.

„Mă aştept ca peste o lună să fie un debut de afecţiuni respiratorii, de viroze, bronşite, angine", a declarat Dorina Duma, directorul executiv al DSP Cluj. Conform ei, în general, numărul de viroze creşte datorită schimbărilor de temperatură şi a imunităţii scăzute. „Virozele apar la vârstinici şi copii cu deficienţe în vitamine, cu imunitate scăzută. În acest moment nu avem o patologie care să izbugnească şi care să fie sezonieră", a mai spus Duma. Medicul de familie clujean, Emiliana Costiug, spune că, în acestă perioadă, face numeroase consultaţii astfel încât copiii să fie pregătiţi pentru începutul noului an şcolar.

„Acum se face pregătirea pentru intrarea în colectivitate, pregătirea pentru şcoală, iar unora dintre copiii le recomandăm tratamente. Încă nu au început virozele, însă suntem în aşteptarea lor", a precizat Costiug. Ministerul Sănătăţii Publice recomandă ca în perioadele de fluctuaţii de temperatură, pacienţii să asculte sfaturile medicilor şi să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor. „Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. Respectarea unui regim de viaţă sănătos - alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare ( mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esenţial pentru menţinerea unui corp sănătos", transmis reprezentanţii MSP.

 

 

Etichete
Comenteaza