Valul de schimbări a atins Poliţia Cluj: Alexandru Mureşan, înapoi la Rutieră VIDEO

Valul de schimbări a atins Poliţia Cluj: Alexandru Mureşan, înapoi la Rutieră VIDEO
Comisarul şef Alexandru Mureşan a revenit la Poliţia Rutieră după o scurtă perioadă în care a fost adjunctul şefului IPJ Cluj. Surse din cadrul poliţiei clujene spun că acesta a evitat o destituire şi a renunţat la funcţie, acceptând o retrogradare.

Ofiţerul Alexandru Mureşan şi-a reluat postul de şef al Serviciului de Poliţie Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj după o "pauză" de peste un an. Poliţistul a fost promovat în funcţia de adjunct al şefului IPJ Cluj în cursul anului 2011, iar numele său a apărut în mai multe situaţii controversate, cum ar fi scandalul provocat de "plimbările la SPA" ale fostului deţinut Călin Stoia pe perioada în care acesta s-a aflat în custodia arestului IPJ Cluj sau cercetările făcute de DNA asupra lui Mureşan în urma unor acuzaţii de corupţie lansate de patronul unei firme de pază. Ambele cazuri au rămas, deocamdată, fără un rezultat oficial.

Despre "transferul" lui Mureşan, chestorul Ioan Păcurar, şeful IPJ Cluj, spune că a venit "la cerere". "Dânsul este şef de serviciu şi a cerut eliberarea din funcţie pentru a pleca la Poliţia Rutieră", a spus chestorul. "În baza raportului pe care l-am întocmit legat de activitatea dânsului, cererea a fost aprobată de IGPR", a mai arătat Ioan Păcurar. Însă, potrivit unor surse din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), debarcarea comisarului şef Mureşan face parte dintr-un val de schimbări ce urmează să aibă loc la mai multe inspectorate judeţene din ţară. Conform surselor ZIUA de CLUJ, Mureşan a folosit ca explicaţie mai mult sau mai puţin oficială pentru întoarcerea sa la Poliţia Rutieră numărul mare de accidente petrecute în 2012. Cu alte cuvinte, s-ar fi întors pentru a remedia situaţia. Comisarul şef Mureşan nu a dat detalii cu privire la motivele demisiei din funcţia de adjunct al şefului IPJ Cluj. "Nu doresc să dau declaraţii, dar vom putea colabora de acum încolo de la Poliţia Rutieră. Puteţi obţine mai multe informaţii prin biroul de presă al IPJ Cluj", a spus Alexandru Mureşan. Biroul de presă a IPJ Cluj a emis luni un comunicat în care anunţa că începând "cu data de 14 februarie a.c., prin dispoziţie a inspectorului general al Poliţiei Române, comisar-şef de poliţie Mureşan Alexandru a fost eliberat, cu acordul său, din funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj. Cu aceeaşi dată, acesta a fost numit în funcţia de şef al Serviciului Rutier din IPJ Cluj, ca urmare a vacanţării acestui post". Mureşan nu a fost nevoit să dea concurs pentru a ocupa funcţia de şef al Serviciului de Poliţie Rutieră întrucât a trecut de la o funcţie superioară la una inferioară. Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, funcţia de adjunct al IPJ Cluj va fi ocupată abia peste câteva luni.

Comisarul şef Marius Stupar, care a ocupat funcţia de şef al Serviciului Poliţiei Rutiere, din 2012, în urma unui concurs, a fost transferat la serviciul care se ocupă de poliţia autostrăzilor, din cadrul IGPR, el fiind responsabil de Autostrada Transilvania.

Declaraţia de avere a comisarului şef Alexandru Mureşan nu este afişată momentan pe site-ul IPJ Cluj, ca urmare a schimbării de funcţie survenită de curând. Însă, în declaraţia din 2012, în timp ce era adjunct al şefului IPJ Cluj, Mureşan a menţionat că deţine, împreună cu soţia sa, trei terenuri, două case şi două apartamente. Soţia comisarului şef, Melinda Mureşan, se ocupă de afaceri imobiliare şi este acţionar la firma Macrogroup, care deţine zeci de case de schimb valutar.

 

 

Comenteaza