Vânătoare a celor care fug din izolare şi carantină. Amenzi enorme de 1,8 milioane de lei, aplicate de la începutul epidemiei în România

Vânătoare a celor care fug din izolare şi carantină. Amenzi enorme de 1,8 milioane de lei, aplicate de la începutul epidemiei în România

Un număr de 120 de persoane au fost amendate cu peste 1,8 milioane de lei după ce nu au respectat autoizolarea care le-a fost impusă, a anunţat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică.

De la începerea crizei noului coronavirus şi până acum, inspectorii sanitari din cadrul direcţiilor de sănătate publică au aplicat amenzi în valoare de 1.835.000 lei unui număr de 120 persoane pentru nerespectarea autoizolării, ceea ce înseamnă o valoare medie de 15.000 de lei pentru fiecare persoană.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate de către inspectorii sanitari din Neamţ şi Hunedoara, câte 12 amenzi în fiecare dintre aceste judeţe, cu valoare de 210 000 lei în Neamţ, respectiv 134 000 lei în Hunedoara, transmite GCS.

O persoană călătoreşte într-o ţară expusă infecţiei cu noul coronavirus din zonele de risc rosie/galbenă, la revenirea în ţară rămâne obligatoriu în carantină/izolare la domiciliu timp de 14 zile, împreună cu familia.

Dosar penal pentru bărbatul care s-a întors din Roma, prins într-un autobuz STB cu simptome ale virusului COVID-19. La fel s-a întâmplat şi în cazul bărbatului care a venit cu avionul din Madrid deşi era infectat cu COVID-19, procurorii i-au deschis dosar penal. Cei doi riscă o pedeapsa de până la 2 ani de închisoare.

Comenteaza