Vânătoarea de brazi continuă. Peste 300, confiscaţi în două zile

Vânătoarea de brazi continuă. Peste 300, confiscaţi în două zile
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj a intensificat acţiunile pentru prevenirea şi sancţionarea delictelor silvice, mai frecvente în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă. În doar două zile, au confiscat peste 300 de brazi şi material lemnos de circa 15.000 lei.

Totodată, patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru furt şi tăiere fără drept de arbori, iar alţi 13 au fost amendaţi pentru transport ilegal de lemne.

Cea mai mare captură a fost făcută chiar în Cluj-Napoca, pe Calea Floreşti, unde doi bărbaţi din judeţul Alba au fost prinşi transportând peste 160 de brazi, fără documente de provenienţă.

De pe raza localităţilor Călăţele şi Poiana Horii, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au confiscat circa 120 de brazi, în valoare de peste 3.500 lei, deţinuţi şi comercializaţi fără îndeplinirea condiţiilor legale, şi circa 30 de metri cubi de material lemnos, de esenţă răşinoase, în valoare de circa 8.000 lei.

"În urma controalelor efectuate, au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.000 lei, conform prevederilor Legii 171/2010", informează IPJ Cluj.

De asemenea, poliţiştii au surprins în flagrant delict patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 62 de ani, care tăiau ilegal brazi. Acum, cei patru sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de furt şi tăiere fără drept de arbori.

Alţi trei conducători auto, care transportau aproximativ 40 de brazi nemarcaţi şi fără acte de provenienţă, au fost depistaţi în Floreşti, respectiv în Gilău. Dea semenea, poliţiştii au depistat  şi pe DJ107N, în comuna Băişoara, un autovehicul cu care se transportau circa 10 metri cubi de lemn, de esenţă răşinoasă, fără documente de transport.

Persoanele prinse au fost sancţionate contravenţional, iar marfa transportată a fost confiscată.

Comenteaza