"Vânătoarea" de vitezomani s-a lăsat cu peste 300 de amenzi la Cluj

"Vânătoarea" de vitezomani s-a lăsat cu peste 300 de amenzi la Cluj

În weekend-ul trecut, polițiștii clujeni au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Poliţiştii au folosit, în weekend, toate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

În cele 3 zile de acţiune, poliţiştii rutieri clujeni, au controlat 895 de vehicule şi au fost nevoiţi să aplice un număr de 346 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care nu au respectat regimul de viteză pentru sectorul de drum pe care circulau. Pentru 66 dintre conducătorii auto depistaţi nerespectând regimul de viteză, a fost dispusă şi măsura sancţionării complementare de suspendare a dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată. De asemenea a fost constatate şi 20 de infracţiuni, în 4 cazuri fiind vorba despre conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

În perioada 28 – 30 iunie 2019, la nivelul întregii țări, Poliția Română a derulat o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere. Timp de trei zile, toate radarele au fost scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Comenteaza