Vânătoarea vânzătorilor de articole pirotehnice continuă. Peste 3000 de petarde, confiscate în două zile

Vânătoarea vânzătorilor de articole pirotehnice continuă. Peste 3000 de petarde, confiscate în două zile
În ultimele două zile, poliţiştii au confiscat peste 3.000 de articole pirotehnice, în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru depistarea celor care încalcă regulile privind comercializarea articolelor pirotehnice.

Mai exact, au fost descoperite cinci persoane vinovate de comercializarea lor ilicită. De exemplu, în Piața Mihai Viteazu a fost depistat un clujean de 47 de ani care oferea spre vânzare 744 articole pirotehnice din categoria 2 şi 3, iar în Piaţa Republicii din Turda doi bărbaţi, de 27 de ani, respectiv de 47 de ani, au fost prinși vânzând 1784 de articole pirotehnice. Tot în Turda, pe Calea Victoriei, o femeie de 26 de ani oferea spre vânzare 593 articole pirotehnice. 

Faţă de persoanele depistate se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept", faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 126/1995 republicată, privind regimul materiilor explozive. De asemenea, cele circa 3.300 articole de acest gen descoperite au fost confiscate.

 

Comenteaza