Vancea, fostul primar din Floreşti, cercetat de DNA VIDEO

Vancea, fostul primar din Floreşti, cercetat de DNA VIDEO
Fostul primar al comunei Floreşti, Ioachim Vancea, este în vizorul procurorilor DNA. Anchetatorii au descins la sediul primăriei şi au solicitat acte legate de bunurile fostului primar, în prezent consilier local PDL.

 

Fostul primar nu are pe numele său prea multe proprietăţi, fiind deţinătorul unui apartament de 29 mp şi a trei autoturisme. În schimb, potrivit unor surse judiciare, mama ex-primarului ar fi cumpărat în ultimii patru ani opt apartamente şi zece terenuri. Potrivit surselor ziuadecj.ro, procurorii au cerut o evidenţă a proprietăţilor mamei lui Vancea.

Ioachim Vancea a declarat că nu a fost chemat până acum la DNA pentru a da declaraţii. Reprezentanţii DNA nu au dat încă un răspuns în scris privind cercetarea declanşată în legătură cu fostul primar al Floreştiului.

UPDATE Primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, a arătat că DNA a solicitat informaţii cu privire la proprietăţile familie Vancea.

UPDATE 2 Din informaţiile furnizate de DNA rezultă că încă nu a început urmărirea penală faţă de Vancea. "Persoana menţionată în cerere nu are calitatea de învinuit sau inculpat în niciun dosar penal aflat pe rolul Serviciului Teritorial Cluj al DNA. Informațiile suplimentare nu sunt publice, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 lit. e,f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public", arată DNA în răspunsul la cererea de informaţii a ziuadecj.ro.

Comenteaza