Vânzătorii din piața volantă: Nu știm dacă vom vinde așa bine în alt loc din Cluj FOTO / VIDEO

Vânzătorii din piața volantă: Nu știm dacă vom vinde așa bine în alt loc din Cluj  FOTO / VIDEO
Piața volantă a avut și în acest weekend drept locație parcarea de lângă biserica Sfântul Mihail. Producătorii nu sunt siguri, însă, că vor mai avea vânzări așa mari udacă vor fi nevoiți să plece din centr.

"Primarul a decis că este ultima dată când ne putem vinde producția aici și că săptămâna viitoare va trebui să mergem în altă parte. Nu știu dacă vom avea vânzări așa bune ca și aici, dacă vom fi mutați, pentru că nici o altă zonă nu vinde mai bine decât centrul, unde toți clujenii pot ajunge repede cu orice mijloc de transport", spune doamna Elena, vânzătoare de castraveți și morcovi.

Numărul producătorilor prezenţi în piaţă a fost sensibil mai mare în acest weekend faţă de sâmbăta trecută: ambele laturi ale parcării au fost aproape pline cu comercianţi.

"Prefer să vin să cumpăr legumele de aici, pentru că sunt mai sigur de calitatea lor. Producția oamenilor de aici este crescută în mod natural în grădină, și nu conține nitrați ca cele din sere", a afirmat Petru L., unul dintre cumpărători.

Unul dintre vânzători este Violina Macea, care la cei 80 de ani ai săi a venit în piaţa Unirii cale de 15 kilometri, din Dezmir, şi vindea, sâmbătă, legături de pătrunjel, cu un leu. "Am o grădinuţă şi cultiv acolo legume, cu nora mea, care nu are servici", explică ea. Femeia nu este convinsă că va veni şi săptămâna viitoare în piaţă, după ce Primăria din Cluj-Napoca a anunţat că va muta piaţa volantă în parcarea de la Sala Sporturilor, de sâmbătă. "E mai departe, nu cred că merg. Mai bine vând la piaţa din Dezmir", a spus ea cu referire la piaţa de gros Agro Transilvania, din localitate. De aceeaşi părere este şi Kovacs Dominic (45 ani), care a venit pentru prima dată în piaţa Unirii să-şi vândă legumele. "Slabă vânzare. Câtă marfă am vândut în dimineaţa asta, la piaţa de gros din Dezmir o vindeam într-un ceas. Acolo se cumpără cu sacii", spune el.

Primăria a anunțat că începând cu săptămâna viitoare, va muta piaţa volantă de legume în parcarea Sălii Sporturilor.

 

Comenteaza