Vargas Llosa, la Cluj: "Titlul primit este o onoare, dar şi un îndemn la responsabilitate intelectuală şi civică" FOTO / VIDEO

Vargas Llosa, la Cluj:
Cunoscutul scriitor peruan Mario Vargas Llosa, care a primit astăzi titlul de Doctor Honoris Causa din partea UBB, a declarat astăzi, cu ocazia ceremoniei respective, că distincţia îl onorează dar reprezintă şi un îndemn la responsabilitate intelectuală şi civică în viitor.

"Vă mulţumesc pentru această distincţie. Titlul de Doctor Honoris Causa mă onorează, dar în acelaşi timp reprezintă o responsabilitate în privinţa muncii intelectuale şi a atiduinii civice în viiitor", a transmis Mario Vargas Llosa în inaugurarea discursului său, din cadrul ceremoniei în care i-a fost conferit titlul de DHC al universităţii clujene.

Scriitorul a vorbit despre rolul povestitorului, al scriitorului, în cadrul unei comunităţi, din cele mai vechi timpuri până în prezent. Câştigătorul premiului Nobel pentru literatură în 2010 a vorbit liber, iar la finalul discursului florile a dăruit florile pe care le-a primit cu ocazia ceremoniei soţiei lui.

La eveniment au participat, pe lângă rectorul UBB şi membrii Senatului universităţii, primarul Emil Boc, cu soţia, respectiv numeroase alte personalităţi, în special din mediul academic şi cultural.

Comenteaza