Video Vasile Soporan este unul dintre artiștii populari renumiți ai Clujului şi ai Transilvaniei

Vasile Soporan este unul dintre artiștii populari renumiți ai Clujului şi ai Transilvaniei

Unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică populară autentică, a demonstrat lumii că la cei 85 de ani încă mai poate „horii” .

Vasile Soporan a participat la emisunea „Vedetă Populară” și pur și simplu a smuls ropote de aplauze și aprecieri din partea juriului, unul de mare valoare. ( Grigore Leșe, Niculina Stoican, Mircea Dinescu, Cornelia Rednic, Elize Stan)

Vasile Soporan este unul dintre artiștii renumiți ai Transilvaniei și unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică populară autentică. De curând a demonstrat lumii că la cei 85 de ani încă mai poate „horii” și încă mai poate juca. Pasiunea acestui om pentru tradiții și pentru muzica populară este imensă, dusă al extrem.
Cu sute de cântece compuse, Vasile Soporan dorește să le „dea” mai departe tinerilor soliști care pot cânta „mai bine ca el”.

Cu o doză de umor ridicată, multe cântece în spate, Vasile Soporan spune despre el că ar mai juca cum juca în tinerețe, însă nu îi mai permite vârstă.

Oricum, un sfat pentru iubitorii de folclor, urmăriți clipurile de pe youtube, ascultați radiourile de profil din țară, „adoptați-l” în inimile voastre, pentru că face cinste Ardealului, face cinste României!

Nepotul său, Adrian Soporan, declară : "DA, îmi este unchi! Faptul că Frata are acest Teazaur, cum spunea și renumita Elize Stan despre Vasile Soporan, denota faptul că în această localitate, tradiția primează. O zona
de excepție, bine pusă la punct, o zonă bogată. Oameni muncitori, oameni cu frică de Dumnezeu, Români Adevărați. Când Blaga zicea că veșnicia s-a nascut la sat, într-o anumită măsură, facea referire și la Frata."

Comenteaza