Venitul firmei, confundat cu cel personal: administratorul a "uitat" să declare vânzarea unui apartament

Venitul firmei, confundat cu cel personal: administratorul a
Administratorul unei firme de construcţii a crezut că poate folosi venitul companiei în interes personal, fără repercursiuni. Acum, este cercetat pentru evaziune fiscală şi uz de fals.

Poliţiştii au dispus marţi urmărirea penală faţă de un bărbat de 40 de ani din Câmpia Turzii, care, în calitate de administrator al unei companii cu activitate în domeniul construcţiilor, ar fi înregistrat, în decurs de doi ani, cheltuieli fictive în contabilitatea firmei şi nu ar fi declarat vânzarea unui apartament.

"În fapt, bărbatul ar fi influenţat nivelul cheltuielilor societăţii cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. Totodată, s-a stabilit că acesta ar fi omis să înregistreze în contabilitatea firmei venitul obţinut din vânzarea unui apartament din Cluj-Napoca", au precizat reprezentanţii IPJ Cluj.

Prejudiciul estimativ cauzat bugetului de stat de către acesta, prin intermediul societăţii comerciale, este de aproximativ 290.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza