Foto Verde pe Canalul Morii revine cu un foișor pentru vecini

Verde pe Canalul Morii revine cu un foișor pentru vecini

Tinerii care doresc să facă cartierele Clujului mai prietenoase și să îi învețe pe vecini cum să profite de spațiile verzi pentru a socializa mai bine revin în Mărăști. Pe Canalul Morii. 

"Duminică, începând cu ora 11:00, pe canalul Morii, vis-a-vis de Vila Moni's, vă așteptăm la inaugurarea foișorului propus de o echipă de studenți de la Facultatea de Architectură. Am pregătit un atelier de pictură și colaj pentru copii, de la ora 11.00 la 13.00, și o piesă de teatru - “Pulcinella și somnul”, de la ora 18.00. Nu vă dăm mai multe detalii despre foișor, haideți impreună cu familia și prietenii să-l vedeți!", transmit organizatorii festivalului. 

 

Exerciţiu pentru cartiere mai prietenoase în Cluj. Picnic pe Canalul Morii

În 2018, o echipă de tinere arhitecte cu inițiativă a lucrat cu vecinii din zona Scorţarilor – Parcul Farmec (cartierul Mărăşti din Cluj-Napoca) într-un proces de consultare care a imaginat moduri în care spațiul dintre blocuri ar putea fi mai bine folosit împreună. Primul experiment de reorganizare de cartiere s-a concretizat, în mai, într-un picnic intitulat sugestiv “Verde pe Canalul Morii”. 

Concret, vecinii au fost invitaţi la socializare şi o masă comună pe petecul de verdeaţă din spatele Parcul Farmec, pe ritmurile celor mai îndrăgite şlagăre româneşti (Dr. Dj. Arh. Le Xi), iar micuţii au putut participa la jocuri și boardgames (cu ajutorul Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca), teatru de păpuși ("Insomnia" - pregătit și interpretat de Orsolya Gál) şi la proiecţia animaţiei Țestoasa Roșie (cu spijinul Cinemobilul).

Verde pe Canalul Morii, ce a vizat regândirea zonei Scorţarilor – Parcul Farmec, a fost unul din proiectele finanţate de Fondul de Inovare Culturală (FIC), lansat în 2017 de Centrul Cultural Clujean. Pentru faza de implementare, echipa organizatoare a primit o finanţare de 5.000 de euro şi a beneficiat de o echipă de specialiști în legislație, siguranța circulației, management public și mobilitate, în arhitectură și design, evenimente și producție, în antreprenoriat și organizare comunitară şi în dezvoltare software. Mai multe detalii AICI! 

Comenteaza