Verificări din oficiu în barurile şi în cluburile clujene

Verificări din oficiu în barurile şi în cluburile clujene
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a dispus efectuarea unor controale din oficiu în cluburile, puburile, barurile şi restaurantele clujene, pentru a preveni producerea unor tragedii precum cea ce a avut loc vineri seara în clubul bucureştean Colectiv.

Prin intermediul unei intervenţii telefonice la matinalul de la REALITATEA FM Cluj, edilul a specificat că luni dimineaţa a participat, împreună cu reprezentanţii seviciilor deconcentrate, la o întâlnire ce a avut la prefectură, scopul ei fiind luarea măsurilor necesare pentru evitarea producerii unor astfel de incidente la Cluj. 

Cu acest prilej, primarul a dispus efectuarea unor controale din oficiu la cluburile şi la barurile clujene, pentru a se verifica existenţa autorizaţiilor şi a avizelor de funcţionare necesare desfăşurării activităţii. 

"Dimineaţă am avut o şedinţă operativă şi am dispus şi eu, la nivelul primăriei, două lucruri. În primul rând am dispus un control din oficiu la toate cluburile şi barurile cu implicaţii de siguranţă publică din oraş, pentru a verifica legalitatea şi existenţa la zi a avizelor şi autorizaţiilor", a afirmat Boc. Totodată, vor fi verificate şi clădirile publice cu un factor de risc crescut, măsurile având scop preventiv. 

"De asemenea, am dispus din oficiu un control la toate clădirile publice care prezintă elemente de nesiguranţă, mă refer aici la faţade, la balcoane care pot crea pericole publice, pentru a evita, Doamne fereşte, apariţia altor incidente de felul celor petrecute la Bucureşti. Pentru că este, într-adevăr, o tragedie naţională ce s-a întâmplat", a completat edilul. 

Primarul a specificat că luarea unor măsuri preventive este imperios necesară pentru a evita repetarea producerii unor evenimente similare. "Ca autoritate a statului este de datoria noastră să prevenim să se întâmple astfel de incidente şi la Cluj. De aceea am dispus controale din oficiu, începând cu toate barurile şi restaurantele mai mari şi sfârşind cu cele mai mici", a încheiat Boc. 

În urma tragediei din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 30 de persoane, iar alte 137 sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, 57 fiind în stare critică şi gravă. Totodată, Guvernul a decis ca 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie să fie zile de doliu naţional pe teritoriul României.

Comenteaza