Vești bune pentru șoferi! Dovada plății RCA se poate face și de pe telefon

Vești bune pentru șoferi! Dovada plății RCA se poate face și de pe telefon

În caz de control, șoferii nu vor mai fi obligați să facă dovada asigurării RCA pe suport de hârtie, începând de joi, 10 septembrie, actele vor putea fi prezentate şi în format electronic, adică inclusiv pe telefon sau tabletă.

Dacă până acum, dovada asigurării RCA se putea face numai prin prezentarea în format tipărit a poliţei, un act normativ publicat în Monitorul Oficial a modificat legislaţia astfel încât să poţi arăta asigurarea chiar şi pe telefon.

Vom putea face dovada asigurării RCA inclusiv cu contractul de asigurare, nu doar cu poliţa de asigurare. În plus, actele vor putea fi prezentate şi în format electronic, adică inclusiv pe telefon sau tabletă.

Iar dacă nu vom avea la noi actele nici în original, nici pe telefon, poliţiştii vor putea verifica existenţa asigurării RCA într-o bază de date la nivel naţional, denumită Administrare Istoric Date Asigurări Auto, scrie Mediafax. Este o bază de date unde se poate verifica, la cel mult cinci zile de la încheiere, orice poliţă RCA emisă de către asigurătorii autorizaţi.

Norma emisă de ASF a apărut luni, 7 septembrie, în Monitorul Oficial şi urmează să intre în vigoare de 3 zile, adică joi, 10 septembrie. Până atunci ar trebui să avem în continuare la noi asigurarea în original, asta pentru a evita amenzile de până la 2.000 de lei şi chiar reţinerea certificatului de înmatriculare.

Comenteaza