Video Foto Vești bune pentru șoferi. Se circulă pe toate cele 4 benzi pe Autostrada Sebeș-Turda (A10). Lotul 2 e finalizat

Vești bune pentru șoferi. Se circulă pe toate cele 4 benzi pe Autostrada Sebeș-Turda (A10). Lotul 2 e finalizat
| Foto: Facebook - Cristian Pistol

Începând de astăzi, toate cele 4 benzi de pe Autostrada Sebeș-Turda (A10) sunt deschise circulației, inclusiv cei 1,5 km din zona Dealului Oiejdea.

Restricțiile de circulație de pe Autostrada Sebeș-Turda (A10) au fost eliminate, iar de astăzi, sâmbătă, 19 noiembrie 2022, șoferii vor putea circula în integralitate pe toate cele 4 benzi, potrivit unei postări a lui Cristian Pistol, Directorul General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe Facebook. 

Pe întreaga autostradă Sebeș-Turda (A10) se circulă de astăzi la regim de 4 benzi! Am deschis traficul în regim de autostradă și pe cei 1,5 km din zona dealului Oiejdea. Circulația pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda a fost deschisă anul trecut, în luna noiembrie 2021, dar restricționată pe o bandă pe sens în zona Dealului Oiejdea, din cauza unor alunecări de terenCristian Pistol, director CNAIR.

Chiar dacă circulația a fost deschisă la finele anului trecut, pe lotul 2 al autostrăzii A10, Sebeș – Turda au continuat lucrările care au mai rămas de executat.

Autostrada A10 are o lungime de 70 de km și face legatura dintre Autostrada A1 și Autostrada A3, pe traseul Sebeș - Turda. Lucrările  la A 10 au început în 2014 și ar fi trebuit finalizate în 2016, conform planurilor inițiale.

Tronsonul Sebes-Turda este împărțit în patru loturi:

  • Lot 1 - 17,00 km de la intrarea pe autostradă în Sebeș până la Pârâul Iovului
  • Lot 2 - 24,25 km de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud
  • Lot 3 - 12,45 km de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea
  • Lot 4 - 16,30 km de la nodul Decea până în Turda

Ultimul tronson de 25 de kilometri din Autostrada A 10 Sebeș-Turda a fost deschis circulației pe 30 noiembrie 2021, fără ca toate lucrările să fie finalizate.

Astfel, după 7 ani de la semnarea contractului pentru această autostradă, s-a putut circula fără întrerupere între Sibiu și Cluj.

Comenteaza