Vezi spotul oficial TIFF 2014 VIDEO

Vezi spotul oficial TIFF 2014 VIDEO
Spotul oficial al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a fost făcut public astăzi. Regia este semnată de Anton & Damian Groves, iar Imaginea de Alexandru Timosca.

Două figuri istorice ale căror destine au fost legate acum mai bine de cinci secole sunt vedetele campaniei de imagine a TIFF 2014. Vlad Țepeș și Matei Corvin se „reîntâlnesc" în 2014, în ipostaza de cinefili, pe vizualurile Festivalului Internațional de Film Transilvania, în perioada 30 mai - 8 iunie.

Realizatorul conceptului este Paul Bucovesan, un tânăr artist grafic din Cluj, cu studii la Universitatea de Arte Plastice și Design, secția Foto-Video: Procesare Computerizată a Imaginii, și o experiență de 7 ani în design grafic.

„În 2014, Matei Corvin și Vlad Țepeș sunt reuniți ca entități istorice de către pasiunea ipotetică pentru film, în ciuda diferențelor regionale și a background-ului cultural. Matei Corvin a fost întotdeuna un simbol al Clujului, un loc de întâlnire pentru populația orașului, toate drumurile ducând, într-un final, la statuia sa din Piața Unirii. Vlad Țepeș, deși domnitor al Țării Românești din punct de vedere istoric, a devenit figura centrală cu care este identificată Transilvania după apariția cărților și a filmelor care l-au imprimat în memoria colectivă ca Dracula. Modelele randate 3D îmbină vechiul cu modernul, iar ochelarii de pe fața figurilor creează un contrast umoristic între cultura tradițională și pop culture, asemănător, dar totodată diferit de cel cu care a fost obișnuit publicul festivalului de-a lungul anilor", este argumentația lui Paul Bucovesan pentru conceptul vizual.

Regizori pe jumătate britanici, pe jumătate români, Anton și Damian Groves realizează scurtmetraje, spoturi publicitare pentru clienți de pe piața românească și internațională, și videoclipuri. Anul trecut, Anton Groves, absolvent al London Westminster University, a fost selecționat în competiția de scurtmetraje a secțiunii Zilele Filmului Românesc cu Waste. În 2011, a fost câștigătorul Best Music Video Stone Film Festival, cu Speaker's Death.

Conceptul promo-ului, descris de Anton Groves:

„După ce am văzut key visualul pentru ediția TIFF de anul acesta, am trasat imediat o paralelă între Vlad Țepeș și «nemesis-ul» său, Matei Corvin (o alăturare controversată, având în vedere că amândoi împărtășesc un trecut tumultuos legat de România), și dualitatea dintre filtrele roșu și albastru ce contribuie la reproducerea clasicului efect de 3D. În ambele cazuri, asocierea lor este atât complementară, cât și contradictorie, creând astfel o tensiune subtilă care explodează, generând viață.

Anul acesta, s-a dorit ceva complet diferit de abordarea realistă românească și noi am propus una aflată la polul opus - un dezmăț vizual pur, curajos și un pic agresiv, pentru a atrage atenția oamenilor față de un limbaj cinematic diferit".

 

 

Etichete
Comenteaza