Viața după 15 mai. Când se deschid mall-urile, cinematografele și terasele

Viața după 15 mai. Când se deschid mall-urile, cinematografele și terasele

Șeful DSU, Raed Arafat, spune că, deși legea prevede că după 15 mai „pot fi deschise mall-urile mici și terasele”, CNSSU se poate opune și ar putea să spună „NU!” la această măsură de relaxare.

Raed Arafat a fost întrebat ce șanse sunt să fie redeschise mall-urile în perioada următoare. 

"O să se analizeze la Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) deschiderea teraselor, a mall-urilor, nu o să comentez ce s-a discutat astăzi pentru că nu știu tot proiectul și tot ce a ieșit. Problema mall-urilor care s-a discutat acolo (în Parlament – n.red.), este că centrele comerciale sunt de regulă loc de plimbare, mai ales a copiilor, tinerilor, toți merg la mall. E adevărat că cinematografe acum este exclus să ai, food court-ul unde se merge lumea să mănânce, acolo ai multă lume, rând, vânzoleală... Ăsta era motivul pentru care spațiul intern al mall-ului s-a considerat că este un risc major. Și totuși, s-au păstrat unele magazine, unele servicii deschise (...). O să analizăm ce înseamnă mall-urile mici. La asta trebuie să se uite colegii epidemiologi. E bine să le deschidem de acum, sau e bine din 1 iunie, sau din 15 iunie. Asta trebuie analizat", a explicat Raed Arafat la Digi 24.

Secretarul de stat a spus că există unele "grupuri care au presat peste tot, care vor să se relaxeze totul imediat", dar deciziile în ceea ce privește viitoarele restricţii trebuie discutate și analizate de CNSSU.

"Trebuie să vedem cum vom rezolva această problemă. Am înțeles că există locuri unde scrie în lege că pot deschide - restaurante, terase... Asta înseamnă că CNSSU poate să spună „NU!”. Dacă e așa, e OK. Pot, dar NU! Deci e clar că în data de 15 NU!", a conchis Arafat.

 

Comenteaza