Vicele CJ Cluj, reţinut de procurorii DNA VIDEO

Vicele CJ Cluj, reţinut de procurorii DNA VIDEO
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica, a fost reţinut aseară de către procurorii anticorupţie pentru o presupusă luare de mită.

Radu Bica a fost reţinut, iar în cursul zilei de azi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Bica este acuzat că în schimbul unei sume de bani a promis unor oameni de afaceri că le va atribui un contract de mentenanţă la stadionul Cluj Arena. În dosar mai este cercetat un avocat din Baroul Bucureşti.

UPDATE Conform unui comunicat de presă al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj efectuează acte de urmărire penală faţă de Radu Bica, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Conform procurorilor, Radu Bica a acceptat, în octombrie, oferta a două persoane care i-au oferit  suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe Cluj Arena pentru 2012. "În aceleaşi împrejurări, inculpatul Bica Radu Vasile a pretins ca, la data de 27 octombrie 2011, să-i fie remisă o primă tranşă, în sumă de 10.000 de euro. La data de 31 octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile a primit de la una dintre persoanele cu care făcuse înţelegerea suma de 43.000 de lei, echivalent a 10.000 de euro, ca obiect al infracţiunii de corupţie, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante", arată procurorii în comunicat.

Bica a fost prezentat la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. În aceeaşi cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, învinuite pentru infracţiunea de dare de mită.

UPDATE 2 CJ Cluj a fost informat telefonic de către DNA Cluj cu privire la luarea măsurii reţinerii vicepreşedintelui instituţiei, informează CJ Cluj, într-un comunicat. "Consiliul Judeţean Cluj nu cunoaşte aspectele legate de problemele juridice ale acestui caz, instanţele competente fiind cele în măsură să comunice orice informaţie", se arată în document.

UPDATE 3 Directorul societăţii care administrează stadionul, Radu Raţiu, a fost citat ca martor în faţa instanţei. Licitaţia urma să fie organizată în luna decembrie.

UPDATE 4 Purtătorul de cuvânt al CJ Cluj, Victor Popa, spune că nu există deocamdată un contract de mentenanţă pentru stadion privind anul 2012, dar că urmează să fie făcut. "Nu există o procedută în derulare, dar urmează", a explicat Popa.

UPDATE 5

Vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bica, a spus la ieşirea de la DNA, că este nevinovat. "Nu a fost niciun flagrant. Nu cred că va fi reţinut pentru 29 de zile", a spus şi avocatul său.

Comenteaza