Victime pe autostradă, la “celebrul” kilometru 42

Victime pe autostradă, la “celebrul” kilometru 42
Curba de la kilometrul 42 al Autostrăzii Transilvania face din nou victime: două persoane au ajuns la spital după ce maşina lor s-a izbit cu forţă de parapet.

Un autoturism marca Logan, de culoare albastră, a fost distrus în mare măsură în urma impactului cu parapetul despărţilor al benzilor autostrăzii. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 10:50, la kilometrul 42 al A3, pe sensul de deplasare Turda - Gilău. Şoferiţa şi persoana din dreapta au avut nevoie de îngrijiri medicale. Nu e prima oară când la limita kilometrilor 41 şi 42 au loc incidente.

"Conducătorul autoturismului nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind în curbă uşoară la stânga, a pierdut direcţia de deplasare, a lovit lisele de protecţie, apoi a fost proiectat în afara părţii carosabile", a declarat inspectorul Adrian Miclăuş de la Poliţia Autostrăzii din cadrul Serviciului Rutier Cluj. Pasagerii din autoturism, doi tineri de 24 şi 26 de ani, au scăpat cu răni uşoare şi cu o sperietură, dar au avut noroc că în momentul impactului autostrada era goală şi nu existau autovehicule în mers în spatele lor. Loganul a ricoşat circa 40 de metri, oblic peste banda circulată, până într-un val de pământ, de unde a fost aruncat din nou între carosabil şi rigola de scurgere a apei situată în margine.

După ce anul trecut cel puţin trei dintre accidentele petrecute pe autostradă au avut loc în acest "triunghi al Bermudelor", Poliţia Rutieră a solicitat administratorului drumului să amplaseze la kilometrul 42 un limitator de viteză. "Am cerut montarea de indicatoare de limitare a vitezei în această zonă. Dar nu e problemă cu drumul acolo, e problemă cu şoferul. Lipsa de experienţă şi viteza prea mare sunt cele care duc la astfel de accidente. Tot ce am cerut de la administratorul drumului a fost respectat", a spus şeful Biroului Poliţiei pentru Autostradă, comisarul-şef Marius Stupar.

În 1 februarie 2010, exact în acelaşi loc, doi tineri au fost la un pas de moarte după ce şoferul de 27 de ani a pierdut controlul asupra volanului la kilometrul 42. Autoturismul BMW condus de el cu viteză mare s-a lovit în forţă de un parapet metalic şi a ieşit în decor. Mai mulţi şoferi implicaţi recent în "cascadorii" de trafic spun că în această zonă se produce un fenomen de acvaplanare atunci când plouă, iar maşinile alunecă în parapet. În 24 mai 2010, un tânăr de 30 de ani a intrat în plin în parapetul metalic, pe sensul de mers Turda-Gilău, părăsind partea carosabilă, iar maşina a fost distrusă în proporţie de 80%. Direcţia Judeţeană a Drumurilor şi Poliţia Rutieră au declarat de fiecare dată că vina o poartă conducătorii auto care intră în curbă fără să reducă viteza de rulare. În zonă, indicatorul arată 100 km la oră. "Nu există probleme speciale la acest kilometru, trebuie atenţie. Avem probleme la kilometrul 19, unde, de asemenea, a fost montat un indicator cu limitare de viteză", a adăugat Marius Stupar.

La kilometrul 19+300 a sfârşit, într-un accident tragic, un tânăr de 26 de ani, pasager într-un autoturism care, scăpat de sub control din cauza vitezei, pe ploaie, s-a izbit violent de cel mai mare zid de susţinere construit pe A 3, pe sensul de mers Gilău-Turda. Autoturismul s-a răsturnat în urma impactului.

 

 

Comenteaza