Foto Victimele falsului reparator de centrale termice, schimb de pase între poliţie şi OPC

Victimele falsului reparator de centrale termice, schimb de pase între poliţie şi OPC

ZIUA de CLUJ a scris în urmă cu două săptămâni despre un fals reparator de centrale termice pe OLX care operează în voie la Cluj-Napoca. Deşi victima l-a reclamat la poliţie, aceasta a fost pasată la OPC ori la tribunal. Dar... OPC-ul trimite pasa înapoi, la poliţie.  

Un individ din Cluj-Napoca demontează centralele termice sub pretextul că le repară la el acasă, ia banii oamenilor pentru reparație în avans, nu execută nicio reparație, nu aduce centrala înapoi, iar la final spune clientului că nu returnează banii și cere soluționarea în instanță bazându-se pe faptul că acest proces este îndelungat și costisitor.

Aceasta este povestea unui clujean păgubit de marele "reparator" de centrale termice cu anunţuri fixate pe OLX. Dar povestea continuă deoarece păgubiţii încep să îi scrie primei victime care a avut curajul să apeleze la poliţie, OPC şi presă. 

Poliţia îi pasează pe păgubiţi la OPC deoarece se pare că legea e mai mult de partea hoţilor decât de partea victimelor şi e nevoie de mai mulţi muşchi încordaţi pentru ca un escroc să fie dovedit că e escroc pe bune. 

Dar OPC-ul nu face altceva decât să dea pasa înapoi la poliţie şi uite aşa clujenii sunt driblaţi de bani, iar sistemul e driblat de o manevră a înşelătoriei fără ca cineva să vrea cu adevărat să îi ajute pe oamenii care l-au prins pe "reparator" cu "mâţa în sac".

"Bună seara! Până acum m-au conactat 3 persoane. Ne-am hotărât să depunem fiecare câte o petiție on-line la poliție. Una dintre persoane a fost deja chemată la sediul Poliției 4 pentru a depune o plângere. Eu am primit răspunsul de la OPC. Vi-l trimit să-l citiți", ne-a scris cu o seară în urmă pe numărul de WhatsApp al redacţiei clujeanul care a apelat iniţial la ajutorul presei. 

Victimele falsului reparator de centrale termice, schimb de pase între poliţie şi OPC

"Dacă ajută pe cineva, pot să mă alătur şi eu demersului legal. Am păţit acelaşi lucru", "Şi eu sunt în aceeaşi situaţie", au comentat încă doi clujeni păgubiţi ştirea iniţială. "Credeţi că aş putea lua legătura cu păgubitul?" ne-a mai scris o altă victimă.

CITEŞTE ŞI: Fals reparator de centrale termice pe OLX operează în voie la Cluj-Napoca. Deşi a fost reclamat la poliţie, victima e pasată la OPC şi la tribunal

CITEŞTE ŞI: Clujenii escrocaţi de falsul reparator de centrale termice strâng rândurile pentru ca poliţia să acţioneze

Comenteaza