Victimele incendiului din Colectiv, comemorate la Cluj-Napoca

Victimele incendiului din Colectiv, comemorate la Cluj-Napoca

Un eveniment comemorativ în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv va avea loc în Cluj-Napoca, marţi seara, 30 octombrie 2018, la Monumentul Memorandiştilor din Piaţa Unirii. 

Evenimentul comemorativ va consta în depunerea de flori și candele lângă Monumentul Memoradistilor, după care va fi ascultată piesa “The day we die” a formației Goodbye to Gravity, care susținea un concert în Colectiv în momentul producerii tragediei.

În urma incendiului din Colectiv, 26 dintre persoanele care se aflau în club au decedat pe loc, iar una dintre ele în drum spre spital, ca urmare a arsurilor provocate sau a intoxicatiei cu fum/otrăvirii cu cianuri și alte substanțe. Au urmat încă 37 de decese. Incendiul din Colectiv a ucis în total 65 de oameni și a rănit pe viață, fizic și sufletește, încă alte câteva sute (victime și familiile lor).

Evenimentul de la Cluj-Napoca va începe la ora 19.00. 

De doi ani în instanţă, niciun vinovat

La trei ani de la incendiul din Clubul Colectiv, furia părinţilor şi a victimelor care au supravieţuit este încă vie, întrucât justiţia românească nu a stabilit vinovaţii. La fiecare termen din dosar, sala de judecată este ticsită de victime şi de susţinători care o părăsesc la fel de dezamăgiţi. Mai multe detalii AICI! 

 

Comenteaza