VIDEO Intervenţie în forţă a jandarmilor împotriva fermierilor din Cluj: gaze lacrimogene şi bastoane pentru a împiedica intrarea în Prefectură

VIDEO Intervenţie în forţă a jandarmilor împotriva fermierilor din Cluj: gaze lacrimogene şi bastoane pentru a împiedica intrarea în Prefectură
Intervenţie în forţă a jandarmilor la mitingul de astăzi al fermierilor. Cei peste o mie de fermieri care protestau astăzi în faţa Instituţiei Prefectului au încercat să rupă cordonul de jandarmi şi au forţat blocarea intersecţiei. În zonă au fost amplasaţi scutieri. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene şi bastoane împotriva fermierilor. Pentru a potoli mulţimea, jandarmii au folosit gazele lacrimogene, în timp ce unii dintre protestatari au aruncat cu flacoane de apă, suc sau doze de bere.


în faţa şi în interiorul Palatului Administrativ au fost amplasaţi scutieri, cu scopul de a împiedica fermierii să ocupe clădirea.

Aproximativ o mie de fermieri au protestat astăzi, timp de mai multe ore, în faţa Prefecturii Cluj pentru a-şi manifesta nemulţumirile anunţate ieri de preşedintele Federaţiei crescătorilor de Bovine din România, Liviu Ciurea.

Aceştia au scandat  “Jos Guvernul!” “Jos Băsescu!”, “Jos Boc!”, “Hoţii!” şi au agitat bannere cu inscripţii precum “Vrem să producem, nu să importăm”, “Cu preţurile atuale nu putem asigura laptele necesar copiilor”, “Zootehnia, industria grea a agriculturii”.

In faţa Instituţiei Prefectului s-au adunat oameni din mai multe judeţe, între care Harghita, Covasna, Timiş şi Alba.

Fermierii au stabilit o întrevedere cu premierul Emil Boc pentru vineri la ora 12.30. Ciurea spune că a fost nevoie de intervenţia în forţă a fermierilor pentru a obţine această întrevedere, pentru că până acum "am trimis zeci de adrese şi am cerut întâlniri, dar nu am fost băgaţi în seamă". Aceştia au încercat să vorbeascu cu premierul Boc din cabinetul prefectului Florin Stamatian, însă Boc se afla în avion în drum spre zonele inundate din Moldova şi a putut fi contactat doar după ce avionul a aterizat. Ciurea ameninţă şi spune că dacă vineri premierul Emil Boc nu îi va primi în audienţă "am vorbit cu colegii din judeţe şi în fiecare judeţ vom bloca o arteră principală".

Protestul fermierilor a fost autorizat pentru intervalul orar 10-16. Aceştia au pornit pe jos pe traseul Bulevardul Muncii - strada Fabricii - bulevardul 21 Decembrie şi au ocupat spaţiul din faţa Instituţiei Prefectului pe acordurile unui marş militar, "Treceţi batalioane române Carpaţii", intonat de o fanfară formată din cinci persoane, adusă din Covasna.
Comenteaza