Viitorii poliţişti vor fi verificaţi la cultură generală

Viitorii poliţişti vor fi verificaţi la cultură generală
Primele două probe eliminatorii ale examenului de admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan din Cluj s-au încheiat. Aproape 50% dintre fete şi 20% dintre băieţi au fost respinşi şi nu vor participa luni la probele scrise.

Testele fizice şi evaluarea medicală au triat a doua oară, după înscrierea dosarului, candidaţii la şcoala de poliţie. Din cei 462 de înscrişi, patru au fost declaraţi inapţi, opt au fost respinşi, doi nu s-au prezentat, iar două fete au fost mai scunde decât media impusă prin lege - 1,65 m. În urma probelor de efort, alergare, 47,2% dintre candidate au fost respinse, însă 80% dintre băieţi s-au dovedit bine pregătiţi. Competiţia pe locuri rămâne strânsă, iar proba scrisă grilă, cu 60 de întrebări de cultură generală de limbă română şi 30 dintr-o limbă străină, va decide cine va face parte din viitoarea promoţie 2011-2014.

Şi la Şcoala de Agenţi din Câmpina concurenţa este de aproape doi candidaţi pe un loc. Ministerul Administraţiei şi Internelor a decis în acest an reducerea numărului de locuri disponibile în şcolile de subofiţeri din cauze financiare, dar şi fiindcă vrea să le transforme în principala sursă pentru Academia de Poliţie, iar criteriile de selecţie au devenit mai dure, neadmiţând derogări ca în alţi ani. Cât despre încadrarea în organigramă a actualei promoţii, a cărei absolvire a fost amânată tot ca măsură de reduceri bugetare, adjunctul şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române, comisar-şef Alexandru Tanco, a spus că aceasta va avea loc din ianuarie 2012.

El afirmă că încadrarea următoarelor serii de subofiţeri şcolarizaţi mizează pe deprecierea naturală. Calculată la nivelul MAI, aceasta e de 2.500 de persoane pe an care fie se pensionează, fie ies din structurile Ministerului de Interne.

 

 

Comenteaza