Viktor Orban a participat la sfinţirea a unei biserici reformate construită cu fonduri de la Guvernul Ungariei, la Florești

Viktor Orban a participat la sfinţirea a unei biserici reformate construită cu fonduri de la Guvernul Ungariei, la Florești
Premierul Ungariei, Viktor Orban, participă, duminică, la slujba de sfinţire a bisericii reformate din comuna Floreşti, judeţul Cluj, construită cu fonduri de peste 2 milioane de lei alocate de către Guvernul Ungariei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Viktor Orban a ajuns, duminică, la biserica reformată din comuna Floreşti, de lângă Cluj-Napoca, însoţit de episcopul reformat al Ardealului, Kato Bela, şi de preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului de la Budapesta, Nemeth Zsolt, pentru a participa la slujba de sfinţire a lăcaşului de cult. Premierul Ungariei a fost aplaudat la sosire de către credincioşii prezenţi.

Reprezentanţii Eparhiei Reformate a Ardealului au declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că investiţia în construirea bisericii din Floreşti s-a ridicat la suma de 3,5 milioane de lei, din care 2,3 milioane de lei au fost alocaţi de Guvernul Ungariei.

Premierul Ungariei s-a aflat sâmbătă într-o vizită în judeţul Cluj şi a participat la mai multe manifestări organizate de Biserica Reformată. El a avut şi o întâlnire cu conducerea UDMR, la sediul Prezidiului din Cluj-Napoca.

 

Comenteaza