Viperă la Muntele Băişorii din Cluj! Aviz amatorilor de drumeţii

Viperă la Muntele Băişorii din Cluj! Aviz amatorilor de drumeţii
| Foto: Facebook

Un exemplar de viperă a fost fotografiată în weekendul acesta la Muntele Băişorii din judeţul Cluj. Aviz amatorilor de drumeţii: viperele încă nu au intrat la hibernare.

O viperă de toată frmuseţea a fost fotografiată în acest sfârşit de săptămână la Muntele Baişorii, judeţul Cluj. Postarea apare pe pagina de Facebook Fauna României - Conservare prin educaţie

Oamenii se întreabă dacă, având în vedere temperaturile tot mai scăzute, este normal ca viperele să fie încă în activitate.

Unii cunoscători ai comportamentului şerpilor spun că de multe ori, exemplarele tinere intră mai târziu la hibernare şi că viperele pot fi întâlnite adesea și la temperaturi de 5-7 grade. "Puseul de frig va fi urmat de unul de cald, iar vipera se retrage când pământul se răceşte, dar deocamdată el este încă cald." 

Pe de altă parte, un clujean din zona Muntelui Băişorii scrie că a văzut exemplare foarte mari de viperă în luna octombrie. "Eu sunt din zonă, dar numai exemplare foarte mari am văzut în lunile septembrie-octombrie!"

Foto: Edwin Keleti postare pe Fauna României - Conservare prin educaţie

Comenteaza