Virgil Pop, ridicat de poliţişti de la hotelul unde era cazat şi dus la închisoare

Virgil Pop, ridicat de poliţişti de la hotelul unde era cazat şi dus la închisoare
Deputatul clujean Virgil Pop, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru fapte de corupţie. a fost ridicat în această dimineaţă de poliţiştii din Bucureşti.

Aceştia s-au dus, în această dimineaţă, la Hotelul Bucureşti Radisson Blu unde este cazat deputatul Virgil Pop, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupţie, informează Mediafax. 

Pop este primul parlamentar condamnat la închisoare cu executare în timp ce îşi exercită fucţia publică.

Deputatul PNL Virgil Pop a declarat, aseară, că sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) de condamnare a sa la cinci ani de închisoare cu executare este "dură şi nedreaptă" şi că se va întoarce marţi acasă şi va aştepta Poliţia. "Sentinţa ICCJ o consider dură, nelegală şi nedreaptă. Eu sunt la Bucureşti, am asistat la şedinţa instanţei, iar marţi mă întorc acasă, la Turda, şi aştept Poliţia, Nu cunosc procedura în cazul arestării mele. Voi vedea", a spus Pop.

Conform procedurii, Pop va fi depus la Penitenciarul Rahova, după care va fi transferat la penitenciarul de maximă siguranţă din Gherla.

UPDATE 11.25

Chestorul Ioan Păcurar, şeful IPJ Cluj, a confirmat pentru ziuadecj.ro, că Virgil Pop a fost ridicat de poliţiştii de la hotelul unde era cazat. "A fost ridicat de poliţiştii din Capitală şi va fi depus la cel mai apropiat penitenciar (Ravova - n.red.), iar de acolo va fi transferat la Penitenciarul de maximă siguranţă Gherla", a explicat Păcurar.

Comenteaza