Virgil Pop, ridicat de poliţişti din camera de hotel, ajunge la închisoare VIDEO

Virgil Pop, ridicat de poliţişti din camera de hotel, ajunge la închisoare VIDEO
Deputatul Virgil Pop a fost ridicat de poliţişti în această dimineaţă chiar din hotelul din Bucureşti unde era cazat. Pe numele parlamentarului clujean a fost emis un mandat de executare a pedepsei de 5 ani de închisoare. Virgil Pop a devenit, astfel, primul parlamentar condamnat la închisoare cu executare în timp ce îşi exercită funcţia publică.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis un mandat de executare a pedepsei de 5 ani de închisoare pe numele deputatului Virgil Pop.

Deşi a promis că se va întoarce singur la Turda unde va aştepta ca oamenii legii să îşi facă datoria, poliţiştii nu au mai avut răbdare şi în această dimineaţă l-au ridicat chiar din hotelul unde era cazat în Bucureşti

El a fost dus în arestul Poliţiei Muncipiului Bucureşti şi cel mai probabil, în zilele următoare va ajunge la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins recursul depus de avocatul lui Virgil Pop, iar el a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

Deputatul este acuzat de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor DNA, în 2008, când era consilier judeţean la Cluj, a pretins 80.000 euro, din care a primit 130.000 de lei şi 30.000 de euro de la un denunţător.Banii ar fi fost primiţi pentru ca, prin influenţa pe care o avea asupra persoanelor cu funcţii de conducere din SC Electrica SA Bucureşti şi Transilvania Nord, precum şi asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj de atunci, să determine încheierea unor contracte de execuţie de lucrări de instalaţii electrice în favoarea societăţii administrate de denunţător.

Reporter: Bianca Suciu
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza