Viteză redusă la trenurile din Cluj din cauza codului galben de caniculă, patru zile

Viteză redusă la trenurile din Cluj din cauza codului galben de caniculă, patru zile
Restricţii de viteză pentru trenurile care tranzitează Clujul în următoarele patru zile, din cauza codului galben e caniculă, anunţă azi Compania Naţională de Căi Ferate, CFR SA.

 

CFR arată că măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este „o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar" şi este aplicată „de toate administraţiile de cale ferată".

Codul galben de caniculă a fost emis pentru judeţele Dolj, Mehedinţi, Gorj, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Alba, Hunedoara, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş.

În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară - însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină şi altele - iar, în timpul zilei viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă va fi redusă cu până la 30 km/h pe durate bine determinate.

 

Comenteaza