Vitezomanii bagă frica în clujeni

Vitezomanii bagă frica în clujeni
Tragediile rutiere soldate cu morţi din ultima săptămână, pe fondul unor viteze de peste 100 de kilometri la oră, i-au determinat pe cetăţeni să solicite primăriei amplasarea de limitatoare de viteză pe străzi.

Motociclistul care şi-a pierdut viaţa pe strada Septimiu Albini, pe când rula cu o viteză de peste 140 km/h, este doar un exemplu nefericit al inconştienţei cu care şoferii aflaţi la volanul unor vehicule puternice conduc pe străzile din oraş şi judeţ. Clujenii au făcut petiţii la Primăria Cluj-Napoca pentru amplasarea de limitatoare de viteză în Gheorgheni.

"Accident mortal ce impune măsuri urgente. Domnule primar, v-am atras atenţia în repetate rânduri asupra traficului pe str. S. Albini din Cluj! Săptămâna aceasta s-a produs încă un accident mortal, de data asta fiind dovada clară a validităţii sesizărilor noastre. Putea fi evitat. Din cauza limitărilor de viteză de pe străzile adiacente, strada S.Albini reprezintă «soluţia» pentru mulţi vitezomani sau, pur şi simplu, grăbiţi, fapt ce se observă prin intensitatea şi viteza traficului de aici", scrie Tibor Laszlo pe portalul domnuleprimar.ro. El enumeră mai multe sesizări cu acelaşi obiect, adresate municipalităţii: sesizările 38265, 43972, 50325.

Aparent mereu necirculată, Albini oferă totuşi celor care urcă dinspre intersecţia Fiesta cu Bulevardul Nicolae Titulescu o pistă de raliu. În urmă cu aproximativ o lună, un alt motociclist care urca în direcţia complexului Diana a intrat în plin într-un autovehicul care încerca să traverseze Septimiu Albini înspre strada Heltai Gaspar. Atunci, motociclistul a scăpat cu contuzii uşoare. "Problema este că trebuie să ieşi până la jumătate ca să vezi dacă vine vreo maşină, din pricina celor parcate pe trotuar. Cei de la primărie ar trebui să se asigure că există vizibilitate. Totuşi, şi nişte praguri de viteză ar trebui puse, ca să nu se mai poată urca în viteză", a declarat I.V., şoferul protagonist al unui accident într-una dintre intersecţiile cu S. Albini.

Şi strada Emil Cioran necesită praguri, spun cei care locuiesc în zonă. "Vreau să vă întreb dacă s-a luat în discuţie introducerea de limite de viteză în zonele rezidenţiale. Mă refer la strada Emil Cioran, unde este instituit şi sens unic dinspre str. Mogoşoaia spre str. Cîmpului. Trotuarele sunt ocupate de maşini parcate, iar maşinile circulă cu viteze mari. Ma gândesc acum la siguranţa pietonilor", scrie şi Călin Bot, pe domnuleprimar.ro.

Deocamdată, însă, străzile indicate ca fiind periculoase de către clujeni nu se regăsesc în schema primăriei de construire a unor praguri de sol . Acestea urmează să fie amplasate pe străzile Câmpul Pâinii nr. 40 - una bucată, Postăvarul nr. 10 şi 33 - două buc., intersecţia Vasile Lucaciu - Martin Opiz - una buc., intersecţia Nădăşel - Nicolae Românul - una buc., intersecţia Ceahlău - Cireşilor - trei, intersecţia Republicii - Cireşelor - una buc., Prislop - două, Mikszath Kalman, intersecţie cu Eftimie Murgu şi cu Ady Endre - două, Alexandru Bohăţel nr. 10 - una buc. şi Aleea Becaş nr. 2 - una. "La fiecare montare a unui prag de sol, în conformitate cu legislaţia în vigoare, se amplaseză simultan şi indicatoare rutiere, pentru semnalizarea restricţiei de viteză, precum şi indicator de «drum cu denivelări»", spune primăria, într-un comunicat.

Doi morţi pe drumul naţional

Doi şoferi şi-au pierdut viaţa vineri seară, pe DN 1 C, Cluj-Dej, după ce un conducător auto al unui Volkswagen Passat, care circula dinspre Gherla spre Dej, s-a angajat într-o depăşire, a intrat pe contrasens şi s-a izbit de o altă maşină, Opel Corsa, care circula regulamentar. Tragedia s-a petrecut în localitatea Nima, iar ambii şoferi au murit în urma impactului. Poliţiştii de la Serviciul Rutier au precizat că acul vitezometrului maşinii vinovate de accident s-a oprit la 180 km/h. Şoferii aveau 48 şi 32 de ani.

 

Comenteaza