Vitraliu foarte valoros de la Biserica ”Sf. Mihail” din Unirii, distrus. A fost jefuită şi cutia milei

Vitraliu foarte valoros de la Biserica ”Sf. Mihail” din Unirii, distrus. A fost jefuită şi cutia milei

Polițiștii clujeni au fost sesizați duminică dimineață că la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Mihail” din Piața Unirii a fost spart un vitraliu foarte valoros. 

Polițiștii clujeni au fost sesizați duminică dimineață cu privire la acţiunea de distrugere și au efectuat cercetări la fața locului. Ei au constatat că geamul a fost spart cu o bucată dintr-un stâlp metallic, dar că nu s-a pătruns în interior.

”S-a deschis dosar penal pentru distrugere și se fac cercetări pentru identificarea autorilor” care au spart un geam-vitraliu de la capela de sub turnul lăcașului de cult, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Vitraliu foarte valoros de la Biserica ”Sf. Mihail” din Unirii, spart. A fost jefuită şi cutia milei
sursa foto: Cluj24

Din biserică s-ar fi furat inclusiv cutia milei vineri. Biserica Romano-Catolică ”Sf. Mihail” din Piața Unirii a fost recent sfințită după lucrări de reabilitare care au durat peste 3 ani. 

Turnul Bisericii Sf. Mihail din Cluj-Napoca a fost deschis pentru public şi a fost vizitat de 3.900 de persoane cu ocazia celei de-a XIII-a ediție a Zilelor Culturale Maghiare, care a avut loc la Cluj în perioada 14-21 august. 

Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Edificiul a fost ridicat în Piața Centrală din Cluj-Napoca și se numără printre monumentele emblematice ale orașului.

Comenteaza