Voluntari europeni vin la Cluj ca să înveţe cum să voteze la alegerile europarlamentare

Voluntari europeni vin la Cluj ca să înveţe cum să voteze la alegerile europarlamentare
Un grup de tineri voluntari din Europa vine la Cluj pentru o săptămână, în contextul alegerilor europarlamentare.

O asociaţie a studenţilor din Cluj găzduiește între 5 şi 13 aprilie la Nădășelu, un grup de 28 de tineri din Cehia, Germania, Italia, Spania, România și Turcia, în cadrul proiectului "Visionary Organizers Inspiring Change and Empowerment" .

În contextul alegerilor europarlamentare, participanții proiectului au fost încurajați să abordeze deschis tema participării tinerilor prin metode de educație nonformală - open space, storytelling, photovoice, animație video, expoziție vie şi altele. Campaniile create în cadrul proiectului vor ajunge mai întâi, astăzi, în comunitatea clujeană, unde echipa internațională împreună cu voluntari ai Asociației Go Free și-au propus să interacționeze cu alți studenți, implementând activități în diferite spații publice din Cluj-Napoca.


O parte din materialele campaniilor vor fi prezentate studenților de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, secția Comunicare și Relații Publice, fiind dezbătute și analizate împreună cu aceștia, astfel încât conținutul lor să devină și mai de impact pentru această categorie de tineri. Sunt planificate și activități în Piața Unirii, unde participanții vor încuraja trecătorii să-și facă vocea auzită, transmițându-le celor care candidează răspunsul lor la întrebarea: "Pentru ce votez în UE?". Cei 28 de tineri au decis că vor vota pentru bună guvernare, diversitate, transparență, solidaritate, pentru prezent și pentru viitor, pentru participare, pentru Europa, spune organizatorul Andra Cordoş.

Comenteaza