Voluntarii 4x4 s-au pus la dispoziția autorităților la Cluj

Voluntarii 4x4 s-au pus la dispoziția autorităților la Cluj

În bază protocoalelor naționale de colaborare, Asociația Salvatorilor Voluntari (ASV) Rescue 4x4 a început acțiunile pentru susținerea eforturilor instituțiilor statului din Cluj fiind la dispoziția autorităților pe toată perioadă necesară.

Coordonatorii ASV s-au prezentat la centrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj pentru stabilirea sarcinilor, cu diverse instituții ale statului (Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare). La această discuție au participat reprezentați de la organizațiile Beard Brothers, Tineretul Național Liberal.

Membrii ASV au fost solicitați de către prefectul Clujului, Mircea Abrudean, să distribuie alimente persoanelor aflate în carantină. Aceștia vor participa la acțiunea de distribuire a alimentelor și a logisticii forțelor de ordine ce supraveghează centrele de carantină.

ASV a făcut o donație la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU Cluj) constând în hârtie pentru imprimante/xerox, șervețele și hârtie igienică, birotică.

Din 15 martie a început acțiunea de introducere a datelor în sistemul informatic național. Voluntarii s-au prezentat la comandamentul de lucru și s-au apucat de sortat fișe, de introdus în sistemul național a persoanelor infectate cu coronavirus.

„S-a lucrat la foc continuu până târziu în noapte, când ni s-a transmis că se așteaptă să sosească alte fișe începând cu ziua de luni, 16 martie, să se prezinte voluntarii pentru a continuă introducerea datelor în sistem. Din acel moment, voluntarii ASV au fost în permanență la dispoziția autorităților competențe.

Membrii ASV află în permanență conectați cu instituțiile statului. Toți membrii asociației au luat la cunoștință riscurile la care se expun care au fost trimise la ISU ca să fie luați în evidența autorităților”, spun reprezentanții asociației.

 

După București și Ilfov, Clujul are cei mai mulți membri activi ai ASV, peste 300, disponibili permanent. Persoanele care doresc să susțină cu donații, alimente, birotică și alte lucruri pot contacta ASV la numărul de telefon 0743.062.756  

Comenteaza