Vor avea parte românii de ZI LIBERĂ pe 29 noiembrie 2021? Vezi ce a declarat Sorin Câmpeanu

Vor avea parte românii de ZI LIBERĂ pe 29 noiembrie 2021? Vezi ce a declarat Sorin Câmpeanu

Angajații români vor avea parte de o vacanță prelungită, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, dacă noul guvern va aproba proiectul de hotărâre privind stabilirea zilei de 29 noiembrie 2021 ca zi liberă.

Propunerea a venit din partea Ralucăi Turcan, ministru al Muncii și Protecției Sociale, și urma să fie aprobată în cadrul ședinței de Guvern din 23 noiembrie, care a fost amânată.

Potrivit legii, zilele de 30 noiembrie 2021 și 01 decembrie 2021 sunt declarate zile libere nelucrătoare. Astfel, pentru a asigura o utilizare eficientă a duratei timpului de muncă, dar și pentru a crea personalului instituțiilor și autorităților publice timp liber pentru recuperarea capacității de muncă, se propune ca și ziua de 29 noiembrie 2021 să fie declarată zi liberă, întrucât aceasta se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală și perioadele de repaus săptămânal.

Sorin Câmpeanu, ministru al Educației, a abordat subiectul hotărârii de guvern privind stabilirea zilei de 29 noiembrie 2021 ca zi liberă, în cadrul discuțiilor despre reîntoarcerea elevilor la școală, după audierea sa în comisiile de specialitate, pentru învestirea Guvernului Ciucă.

„ Cu siguranţă, în toate localităţile în care rata de infectare coboară sub 3 la mie, conform Ordinului Ministerului Sănătăţii şi al Educaţiei, se poate face şcoală cu prezenţă fizică. Suntem într-o situaţie specială pentru că luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern, pe care o vom avea, dacă Guvernul va beneficia de votul de încredere şi va fi instalat. Zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt libere, deci practic 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate aceste localităţi”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

Ziua de 30 noiembrie este zi liberă nelucrătoare. În fiecare an, la această dată românii celebrează sărbătoarea Sfântului Andrei, primul dintre apostoli care a propăvăduit Evanghelia la geto-daci. Pe 1 Decembrie este Ziua Națională a României.

(Redactor: Tatiana Untilov)

Comenteaza