Vrei să fii rezervist la Cluj? Primești 540 de lei pe lună să stai acasă

Vrei să fii rezervist la Cluj? Primești 540 de lei pe lună să stai acasă

O persoană selectată ca rezervist voluntar la Cluj va primi o remunerație de cel puțin 540 de lei lunar ca soldat și de peste 1.000 de lună ca ofițer superior. 

 

Cei care doresc sã îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României mai au la dispoziție câteva zile pentru că înscrierile se încheie pe 23 august, conform portalului Vremea Nouă. Beneficiile financiare nu sunt deloc de neglijat, având în vedere că un voluntar va primi soldă întreagă pe parcursul programului de instruire.

Pentru 2019 sunt disponibile 1.300 de locuri de rezerviști voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), în unități militare din 20 de județe: Cluj, Arad, Bacău, Bihor, Bistrita-Năsăud, Brașov, Brãila, Buzãu, Cãlãrași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Prahova, Tulcea, Vaslui, Vrancea și București.

Pentru înscriere, cei interesați se pot prezenta atât la sediul centrului militar zonal/ județean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate își au domiciliul, cât și la oricare alt centru militar zonal/ județean sau de sector, în situația în care locul de muncă sau reședința temporară diferă de localitatea de domiciliu.

Cei care aplică pentru un post de rezervist voluntar vor beneficia de o remunerație care nu este de neglijat si vor primi în cont 30% din solda unui militar aflat în serviciul permanent. Dacă avem în vedere că în cazul unui soldat profesionist salariul lunar este de 1.857 de lei, rezervistul voluntar va avea de încasat după perioada de instrucție, când stă acasă, 540 de lei.

Pe același principiu, un subofițer rezervist voluntar va încasa 720 de lei, iar un locotenent-colonel din categoria rezervist voluntar va avea un venit de 1.200 de  lei. În plus, cât timp este în programul de instruire, voluntarul primeste soldă întreagă, la fel ca un militar profesionist, adică 1.857 de lei în cazul unui soldat, 2.400 de lei pentru un subofițer și 4.000 de lei pentru un ofițer superior.

Comenteaza