Weekend aglomerat pentru ISU Cluj. Peste 100 de intervenții

Weekend aglomerat pentru ISU Cluj. Peste 100 de intervenții

Salvatorii clujeni au avut un sfârșit de săptămână plin cu intervenții la accidente rutiere sau pentru stingerea incendiilor.

Pompierii din cadrul ISU Cluj au intervenit, în perioada 31 martie – 2 aprilie 2023, la 41 de cazuri pentru stingerea incendiilor sau accidente rutiere, în timp ce echipajele de salvare SMURD au gestionat un număr de 138 de cazuri.

Unul dintre cele mai importante cazuri petrecut în acest weekend a fost un accident rutier petrecut  sâmbătă, 1 aprilie 2023, pe strada Libertății din comuna Apahida. În accident a fost implicat o mașină în care se aflau două tinere, de 23 și 16 ani, care au primit îngrijiri medicale din partea paramedicilor SMURD.

Ulterior, cele două au fost transportate la spital. De asemenea, pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Un alt caz important a avut loc pe Calea Moților din Cluj-Napoca, când pompierii clujeni au intervenit, sâmbătă seara, la un accident rutier. În accident au fost implicate două autoturisme, iar un tânăr de 22 de ani a fost transportat la spital.

De asemenea, pompierii din Turda au intervenit, duminică dimineața la un accident rutier petrecut în comuna Mihai Viteazu. Apelul de urgență a venit în jurul orei 06:20, iar la misiune au luat parte o autospecială și o ambulanță SAJ, echipajele găsind la fața locului un autoturism răsturnat. Un tânăr de aproximativ 20 de ani a primit îngrijiri medicale și a fost transportat la spital.

„Pe de altă parte, începutul primăverii poate aduce numeroase incendii de vegetație uscată. An de an, incendiile de vegetație produc însemnate pierderi materiale și chiar de vieți omenești. În acest sens, vă reamintim faptul că arderile de vegetație sunt interzise.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală”, informează ISU Cluj.

Amenzile pentru nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Comenteaza