Weekendul infracţiunilor rutiere. Şoferi prinşi pe picior greşit

Weekendul infracţiunilor rutiere. Şoferi prinşi pe picior greşit
Ultimele zile ale săptămânii care tocmai s-a încheiat au fost dominate de infracţiuni rutiere, controalele poliţiei lăsându-se cu sute de sancţiuni aplicate.

Sâmbătă, 29 august, şi duminică, 30 august, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere, precum şi pentru fluidizarea circulaţiei. Controalele au fost efectuate atât în localităţile urbane, cât şi pe principalele sectoare de drum naţional din judeţul Cluj.

"Pentru abaterile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice peste 270 sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost constatate 10 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au fost ridicate în vederea suspendării 45 permise de conducere şi au fost reţinute 7 certificate de înmatriculare", au transmis oamenii legii. 

Sâmbătă, în jurul orei 07:20, un bărbat de 41 ani din Huedin a fost prins în timp ce conducea un autovehicul pe strada Horea din localitate sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma controlului şoferului i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Seara, la 19:10, un tânăr de 19 ani din Maramureş a fost identificat conducând un autoturism pe strada Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca, neposedând permis de conducere. După doar 50 de minute, la 20:00, un turdean de 36 de ani a fost prins pe strada Ştefan cel Mare din localitatea de domiciliu la volanul unui autoturism neînmatriculat. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01:30, poliţiştii au depistat un bărbat de 38 ani din Dej, care conducea un autovehicul pe strada 1 Mai din localitate, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. La fel ca în cazul celuilalt şofer, conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Nu în ultimul rând, în aceeaşi zi, la 10:40, un bărbat de 38 de ani din Gilău a fost prins la volanul unui autotursim, deşi nu deţinea permis de conducere.

Persoanele identificate sunt acum cercetate, după caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere", de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, neînmatriculat sau neînregistrat" sau de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe", fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

Comenteaza