Wizz Air anulează zboruri din Germania şi Spania către Cluj

Wizz Air anulează zboruri din Germania şi Spania către Cluj
| Foto: getty.com

Operatorul aerian Wizz Air a anulat, de miercuri, mai multe zboruri din Germania şi Spania către Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara în actualul context de infectări cu coronavirus.

Este vorba despre zborurile din Memmingen / Munchen West, Dortmund, Basel-Mulhouse-Freiburg, Madrid, Nurnberg, Karlsruhe / Baden-Baden şi Frankfurt Hahn. Compania subliniază că pasagerii care călătoresc din zone cu expunere la risc ridicat (zona roşie) vor intra în carantină de 14 zile în centre speciale atunci când ajung în România.

"Începând cu 11 martie, autorităţile române au pus în aplicare măsuri menite să limiteze epidemia de coronavirus. Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până la o nouă notificare. Pasagerii care călătoresc din zone cu expunere la risc ridicat (zona roşie) vor intra în carantină de 14 zile în centre speciale atunci când ajung în România", se arată într-un comunicat al companiei aeriene.

Potrivit Wizz Air, carantina se aplică pasagerilor care călătoresc din toată Italia, provincia Hubei din China, anumite zone din Coreea de Sud, regiunile Hauts de France, Ile de France, Grand Est, Bourgogne France Comte şi Auvergne Rhones Alpes din Franţa, regiunile Baden Wurttemberg, Bayern şi Nordrhein Westfalen din Germania şi regiunea Madrid din Spania.

Wizz Air informează că pasagerii cu rezervări afectate de această modificare şi care şi-au efectuat rezervările direct pe wizzair.com sau în aplicaţia de mobil a companiei aeriene vor fi informaţi automat prin e-mail şi vor putea să aleagă între reprogramarea gratuită, rambursarea completă sau rambursarea a 120% din tariful iniţial sub formă de credit Wizz.

"Pasagerii care şi-au făcut rezervările prin intermediul agenţiilor de turism - inclusiv agenţiile de turism online - ar trebui să ia legătura cu compania de unde şi-au achiziţionat biletele". Toţi pasagerii care sosesc din alte zone din China, Franţa, Germania, Coreea de Sud, Spania şi Iranul întreg (zone galbene) vor fi informaţi cu privire la decizia autorităţilor referitoare la carantina de 14 zile impusă de autorităţi.

Compania Wizz Air le recomandă pasagerilor să contacteze autorităţile responsabile pentru detalii precise şi pentru a li se confirma eligibilitatea şi condiţiile de călătorie. Totodată, pasagerii sunt rugaţi să ia în considerare schimbarea zborurilor către destinaţii alternative sau anularea acestora, dacă este necesar.

Wizz Air a anunţat marţi că îşi suspendă cursele pe toate rutele către Tel Aviv şi Eilat începând cu 12 martie ca urmare a deciziei autorităţilor israeliene de a introduce carantina de 14 zile pentru toţi pasagerii care sosesc în ţară, în cadrul acţiunilor de limitare a epidemiei de coronavirus.

În 9 martie, compania aeriană anunţase că îşi suspendă cursele pe toate rutele dintre România şi Italia ca urmare a deciziei autorităţilor române de a interzice zborurile dintre cele două ţări între 9 şi 23 martie. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza