Wizz Air ar putea anula mii de zboruri în următoarele 6 luni. Care este motivul

Wizz Air ar putea anula mii de zboruri în următoarele 6 luni. Care este motivul
| Foto: https://boardingpass.ro/

Wizz Air ar putea anula mii de zboruri în următoarele 6 luni din cauza unor probleme la motoarele folosite pe aeronavele Airbus A320neo și A321neo.

Wizz Air poate fi obligată să anuleze peste 8.500 de zboruri în perioada octombrie 2023 și martie 2024 din cauza unor probleme cu motoarele Pratt & Whitney GTF ale aeronavelor Airbus A320neo și A321neo, transmite publicația ungară HVG.

Motoarele GTF de la American Pratt & Whitney au intrat sub controlul autorităților de siguranță a aviației când au fost descoperite fisuri microscopice în unele dintre turbinele lor de înaltă presiune, după ce una dintre paletele turbinei motorului V2500, fabricate printr-un proces similar, s-a rupt. Compania a informat că 600-700 dintre cele aproximativ 3.000 de motoare GTF aflate în circulație vor trebui inspectate între 2023 și 2026, a transmis g4media.ro

84 de Airbus A320neo și A321neo din flota Wizz Air au motoare Pratt & Whitney GTF, ceea ce reprezintă o parte semnificativă din flota de 185 de aeronave. Compania aeriană low-cost a confirmat într-o notă către investitori că a fost informată de producător că „motoarele vor fi inspectate pe tot parcursul anului 2023 și în 2024 și apoi scoase din avion”. Aceasta va însemna că unele dintre avioane nu pot decola în acest timp.

Hvg.hu a raportat anterior că Wizz Air a fost forțată să anuleze zboruri din cauza problemelor cu motorul, chiar dacă a fost un interval de timp mult mai restrâns.

Compania a anunțat apoi că pentru pasagerii zborurilor afectate, compania aeriană oferă posibilitatea rerezervării pentru zboruri alternative sau pot alege ca 120% din prețul biletului să fie creditat în contul lor Wizz sau o rambursare integrală a prețului de achiziție a biletului.

Comenteaza