Wizz Air SUSPENDĂ TOATE zborurile către și dinspre Chișinău / Suplimentează zborurile dintr-un oraș din România

Wizz Air SUSPENDĂ TOATE zborurile către și dinspre Chișinău / Suplimentează zborurile dintr-un oraș din România

Wizz Air este prima companie aeriană care a luat decizia de a suspenda toare zborurile de la Chișinău, de teama invaziei Rusiei în Republica Moldova. 

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunțat, luni, că suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău din cauza problemelor de siguranță, potrivit comunicatului de presă.

“Wizz Air a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță și securitate ale operațiunilor.

Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie”, a transmis Wizz Air.

Compania a precizat că după data de 14 martie, va oferi zboruri suplimentare din Iași, pentru a sprijini pasagerii din Chișinău. Acest lucru presupune o nouă rută de la Iași către Berlin, precum și creșterea frecvenței zborurilor către Barcelona, Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso din Iași, se mai arată în comunicatul companiei.

”Rutele de la Chișinău către Budapesta și Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască. Capacitatea rămasă care operează în prezent cu destinația Chișinău va fi relocată către alte destinații din rețeaua Wizz Air.

Clienții afectați, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului.

Wizz Air rămâne fidelă pieței din Moldova și loială clienților săi. Wizz Air va continua să evalueze constant situația, pentru a relua operațiunile și pentru a redeschide baza, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranță”, se mai arată în comunicatul companiei aeriene. 

Comenteaza