Zăpada dă bătăi de cap șoferilor. O tânără s-a răsturnat cu mașina

Zăpada dă bătăi de cap șoferilor. O tânără s-a răsturnat cu mașina
Zăpada dă bătăi de cap șoferilor clujeni, în mod deosebit celor începători. O tânără de 20 de ani s-a răsturnat sâmbătă dimineața cu mașina, după ce a pierdut controlul asupra volanului.

Accidentul a avut loc la 08:35, pe DJ107M, pe raza localităţii Luna de Sus. Potrivit polițiștilor, o șoferiță de 20 de ani din localitatea Vălişoara nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă), pierzând astfel controlul direcţiei de deplasare într-o curbă ușoară la stânga. În acest context, a părăsit partea carosabilă şi s-a răstunat pe partea stângă a sensului său de mers.

În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto şi a unei femei de 46 de ani, pasageră în autoturism.

Polițiștii recomandă șoferilor să respecte cu strictețe regulile de circulație: "când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă sau polei, conducătorii auto au obligația să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara acestora. Recomandăm tuturor conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.), iar în timpul călătoriei să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele din faţă, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos".

 

Comenteaza