Zăpadă şi vânt în majoritatea ţării. Cod galben în mai multe judeţe

Zăpadă şi vânt în majoritatea ţării. Cod galben în mai multe judeţe
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că acţionează zilnic cu 9.800 de poliţişti, precizând că poliţia rutieră va bloca accesul pe arterele rutiere care riscă să devină impracticabile.

Trei trenuri de călători au fost blocate, duminică, în judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce au căzut copaci pe calea ferată între staţiile Arion şi Grădiniţa. 350 de familii din localitatea Piatra Fântânele nu au avut energie electrică mai bine de opt ore din cauza ninsorii.

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud au anunţat că, duminică, după ce au căzut copaci pe firul de contact între staţiile CF Arion şi Grădiniţa, trei trenuri de călători au fost blocate, însă circulaţia feroviară a fost reluată.

Porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia au fost închise, duminică, din cauza vântului puternic, potrivit IGPR. Manevrele pentru transportul fluvial în Porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia erau suspendate, din cauza vântului puternic.

Constanţa se afla, duminică, sub atenţionare cod galben de vânt până la ora 16:00. Potrivit meteorologilor, vântul are intensificări de 55-60 de kilometri pe oră şi temporar poate atinge 70 de kilometri pe oră. Sâmbătă, premierul Mihai Tudose a avut o discuţie cu ministrul Carmen Dan, pentru a verifica gradul de pregătire al autorităţilor, în condiţiile avertizărilor de vreme rea.

2.500 de familii din judeţul Mureş au rămas, duminică dimineaţa, fără energie electrică după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe liniile de tensiune din cauza zăpezii şi a viscolului, mai multe echipaje ale distribuitorului de energie fiind pe teren pentru remedierea defecţiunilor.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, fără curent electric, duminică dimineaţa, sunt 2.596 de gospodării, din localităţile Cris, Stejereni, Iod, Răstoliţa, Lunca Bradului, Gudea, Stânceni, Mestera, Ciubotani. Acestea se află în zone de munte, unde, în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, a nins şi a viscolit zăpada.

Ministerul Afacerilor Externe a emis duminică o atenţionare de călătorie pentru 16 regiuni din ţara vecină, Bulgaria, în contextul în care Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie local a emis o avertizare cod galben de vânt puternic.

Comenteaza