Zboruri cu probleme în weekend! Două avioane au dispărut într-o singură zi. Unul în Nepal, celălalt în Croația

Zboruri cu probleme în weekend! Două avioane au dispărut într-o singură zi. Unul în Nepal, celălalt în Croația

Două avioane de mici dimensiuni au dispărut, duminică, la scurt timp după decolare.

Un avion de mici dimensiuni, cu patru persoane la bord, a dispărut de pe radar duminică după ce a decolat din oraşul de coastă Split din Croaţia şi se îndrepta spre Germania, relatează DPA.

Conform media croate, există temeri că avionul, care avea la bord un pilot şi trei pasageri, s-a prăbuşit în Marea Adriatică.

Peste 100 de membri ai serviciilor de intervenţie şi salvare au fost mobilizaţi pentru localizarea avionului Cessna 182, conform Ministerului de Interne croat.

Potrivit unor oficiali, căutările sunt îngreunate de vremea nefavorabilă.

De asemenea, un avion cu 22 de persoane la bord a fost dat dispărut într-o zonă montană din Nepal, a anunţat duminică compania aeriană privată nepaleză Tara Air şi autorităţile, în timp ce condiţiile meteorologice nefavorabile complică operaţiunile de căutare, potrivit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Avionul zbura din oraşul turistic Pokhara, la aproximativ 200 km nord-vest de capitala Kathmandu, către Jomsom din vestul Nepalului, au spus ei.

"S-a pierdut contactul cu un zbor intern de la Jomsom spre Pokhara", a indicat pentru AFP Sudarshan Bartaula, un purtător de cuvânt al companiei aeriene cu sediul la Kathmandu. Trei membri ai echipajului şi 19 pasageri se aflau la bordul aeronavei, a spus el.

Jomsom, cunoscut ca punct de plecare pentru turişti în Himalaya, se află la 20 de minute de zbor de Pokhara, al doilea oraş ca mărime al ţării, la 200 km vest de capitala Kathmandu.

Comenteaza