Foto Zborurile cu muncitori spre Germania, reprogramate. Prima cursă pleacă după masă

Cele șase zboruri care trebuiau să plece astăzi cu muncitori spre Germania de la Cluj vor decola cu întârziere.

Această măsură s-a impus după ce ieri 1.800 de pasageri s-au îmbulzit în parcarea aerogării pentru a pleca cu una din cele 13 curse charter programate pentru 9 aprilie.

Zborurile de astăzi vor avea loc după un nou program, care va fi stabilit cu companiile aeriene. Inițial primul zbor trebuia să plece la ora 12. ”Tocmai am fost informați de la Ministerul Transporturilor că se va zbura, s-au stabilit însă niște măsuri suplimentare. Noi vom cere aprobare pentru fiecare zbor în parte și le vom eșalona și vom stabili condiții ca să poată fi procesați pasagerii. Avem 6 zboruri astăzi, se întârzie programul deci nu va fi la 12 decolarea, avioanele încă nu au decolat din Germania. Vom lua legătura cu companiile aeriene să vedem dacă rămân toate cele 6 zboruri având în vedere întârzirea programului și vom încerca să gestionăm cât mai multe, astfel încât să minimizăm eventuale neplăceri pentru pasageri”, a spus directorul aeroportului, David Ciceo.

Prima cursă va putea pleca în jurul orei 16. ”Noi acum avem o ședință de organizare pentru aceste zboruri. Încă nu știm la ce oră va pleca prima cursă de la Cluj, estimez eu în jur de 4-5 după masă, pentru că avem aceste întârzieri și trebuie să stabilim programul cu companiile aeriene”, a spus David Ciceo.

În prezent în parcarea aeroportului sunt circa 250 de pasageri care așteaptă să plece cu prima cursă. Aceștia respectă măsurile de distanțare prevăzute de lege. Poliția și Jandarmeria supraveghează în acest moment cum se respectă regulile în parcarea aeroportului. Deoarece conducerea aeroportului a fost informată că zborurile se reiau, pasagerii vor putea avea acces în curând și în terminalul aeroportului.

Comenteaza