Zece kilograme de droguri găsite într-o maşină la Cluj

 Zece kilograme de droguri găsite într-o maşină la Cluj
Trei cetăţeni moldoveni care tranzitau Clujul au fost surprinşi de inspectorii vamali cu peste zece kilograme de cannabis ascunse într-o maşină neînmatriculată.

"Este cea mai mare captură de droguri realizată în ultima vreme", a declarat Irina Privantu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale de Drog.

Potrivit informaţiilor oferite de agenţia Naţională de Vămi, inspectorii vamali clujeni desfăşurau în noaptea de joi spre vineri un control de rutină în trafic pe DN 1 E576, chiar pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Echipajul mobil de inspectori era însoţit de câini antidrog şi li s-a părut suspectă o dubiţă marca Mercedes, înmatriculată în Republica Moldova, care ducea pe o platformă un alt autoturism, neînmatriculat. În urma cercetărilor un câine a depistat în borseta unuia dintre pasagerii din maşină câteva grame de cannabis iar ulterior ancheta extinsă a arătat că în maşina de pe platformă se aflau zece kilograme de droguri.
În dubiţă circulau trei cetăţeni moldoveni care se îndreptaul spre casă vfenind din Olanda, ţara drogurilor legale.

Inspectorii clujeni au reţinut cantitatea de droguri şi au predat cazul către Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Cluj, pentru a investiga drumul drogurilor către România şi modul în care urmau să fie comercializate acestea pe piaţă.

Comenteaza