Zece persoane, prinse luni transportând sau vânzând ilegal brazi

Zece persoane, prinse luni transportând sau vânzând ilegal brazi
Poliţiştii clujeni au prins în cursul zilei de luni zece persoane ce transportau sau comercializau brazi fără îndeplinirea condiţiilor legale.

Asupra celor zece au fost descoperiţi peste 100 de brazi, în valoare de circa 7.000 de lei, care au fost ridicaţi în vederea confiscării şi predaţi reprezentanţilor ocolului silvic.

"De exemplu, în jurul orei 15:35, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie din Cluj-Napoca au depistat pe strada Argeş trei bărbaţi care comercializau brazi fără a fi îndeplinite condiţiile legale. Bărbaţii nu posedau documente de provenienţă pentru cei 39 de brazi expuşi vânzării. De asemenea, nu posedau autorizaţie de comercializare pentru locul respectiv", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Pe raza localităţii Floreşti a fost prins un alt bărbat, care transporta 20 pomi de Crăciun, tot fără a deţine documente de provenienţă şi transport. De asemenea, pe raza localităţii Gilău a fost opri pentru control încă un autoturism, cu care se transportau ilicit 14 pomi de Crăciun.

În urma acţiunii, cei zece au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Comenteaza