Zeci de angajaţi ai companiei de medicamente Terapia Cluj, blocaţi în mijlocul protestelor violente din Kazahstan

Zeci de angajaţi ai companiei de medicamente Terapia Cluj, blocaţi în mijlocul protestelor violente din Kazahstan
| Foto: cnbcfm.com

Mii de străini sunt blocaţi în Kazahstan, ţară care a fost în ultimele două zile scena unor proteste violente. Printre aceştia se află şi 30 de angajaţi ai Terapia Cluj.

Situaţia angajaţilor de la Sun Pharma, compania indiană care deţine şi fabrica clujeană de medicamente Terapia, este neclară şi nu se ştie câţi dintre ei sunt români.   

„Suntem foarte îngrijoraţi de situaţia de acolo, avem o reprezentanţă de 30 de colegi despre care nu ştim nimic, toate comunicaţiile sunt secerate. Cifra de afaceri este de 3 milioane de euro anual din Terapia, un transport de 0,5 milioane de euro stă în tranzit, nerecepţionat, nu ştim ce este cu el, nu ştim dacă va fi recepţionat. Revoltele au pornit de la creşterea preţului GPL, dar acolo utilităţile (motorina) sunt de la 3 la 10 ori mai mici decât în România”, a spus Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, potrivit Mediafax.  

Acesta a adăugat că nu se ştie nimic despre aceşti oameni, pentru că ei nu au mai avut acces la reţelele sociale şi la cele de telefonie. „Totul este blocat, nu mai există internet, reţele sociale”.  Cei 30 de angajaţi ai companiei indiene se aflau în Kazahstan unde Terapia exportă medicamente. Ei sunt parte a unei echipe care gestionează vânzările.

Revolta din Kazahstan a început pe fondul protestelor populaţiei împotriva creşterii preţurilor gazului petrolier lichefiat (GPL), combustibil utilizat pe scară largă la automobile în ţara central-asiatică. Ulterior, manifestanţii au cerut retragerea totală a lui Nursultan Nazarbaev (81 de ani), care a demisionat în 2019, dar a rămas un personaj important în viaţa politică.

Ministerul Afacerilor Interne kazah a anunţat că 26 de "criminali înarmaţi au fost lichidaţi" şi peste 3000 dintre ei au fost arestaţi. De asemenea, potrivit ministerului, 18 poliţişti şi membri ai gărzii naţionale au fost ucişi de la declanşarea protestelor, potrivit Agerpres

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza