Zeci de maşini de epocă fac mâine paradă la Cluj

Zeci de maşini de epocă fac mâine paradă la Cluj
Colecţionarii de maşini de epocă se întâlnesc la Cluj, mâine, într-un eveniment organizat de Retromobil Club România.

Organizatorii aşteaptă pe mâine, la Cluj, peste 25 de automobile de epocă din întreaga ţară, în piaţa Unirii între orele 9.30 şi 11.30, dar şi în oraş, într-o paradă prin centrul oraşului care se încheie în parcarea supermagazinului Cora.

"România se află în topul primelor zece ţări din Europa care au introdus automobilul şi este a şasea ţară care a organizat curse de automobile", arată Retromobil Club. "În România, însă, nu există un Muzeu al Automobilului iar Retromobil Club Romania este un adevărat muzeu pe patru roţi ori de cate ori organizează un eveniment".

Retromobil Club România (RCR), asociaţia naţională a posesorilor şi restauratorilor de vehicule istorice, a luat fiinţă la Bucureşti în 1998 după modelul asociaţiilor similare din ţările cu tradiţie în domeniu, şi îşi desfăşoară activitatea sub înaltul patronaj al Regelui Mihai. Membrii RCR deţin peste 500 de vehicule istorice fabricate în perioada 1901-1981, restaurate şi conservate în perfectă stare de funcţionare, sunt originale şi întrunesc criteriile de atestare ale Federaţiei Internaţionale a Vehiculelor Vechi. Din 2003 RCR este membru FIVA , ceea ce îi conferă statutul de autoritate naţională FIVA.

Etichete
Comenteaza