Video Foto Zeci de mii de locuitori din Cluj au rămas fără apă potabilă

Zeci de mii de locuitori din Cluj au rămas fără apă potabilă

Localitățile Gherla, Dej și peste zece comune din zonă au rămas făra apă ptabilă, după ce aducțiunea de apă s-a rupt vineri seară, la Iclod.

Reprezentanţii Companiei de Apă Someş au declarat, vineri, că se estimează că întreruperea apei va dura până luni la amiază.

„Se înregistrează o avarie majoră pe aducţiunea Cluj-Gherla dincolo de localitatea Fundătura în urma ieşirii din matcă, vineri, a râului Someş, care a crescut mult, a spălat malul şi l-a săpat, astfel că a rupt conducta de apă. În urma acestei avarii, se întrerupe, de vineri după amiază furnizarea apei, estimativ, până luni la ora 13 în toate localităţile rurale din aval de Fundătura - Gherla, Dej şi localităţile arondate”, au transmis reprezentanții Companiei de Apă Someş, potrivit Mediafax.

Peste 55 de mii de locuitori din zona unde s-a produs ruperea conductei sunt afectați de avarie.

Reprezentanţii ISU Cluj au declarat la rândul lor că dacă situaţia o va impune, instituţia va asigura transportul unor cisterne cu apă în localităţile afectate. De asemenea, şi Compania de Apă Someş va asigura apă potabilă pentru populaţie.

Prefectul judeţului Cluj, Ioan Aurel Cherecheş, s-a deplasat în zona Dej-Gherla pentru a analiza situaţia.

Totodată, deputatul PSD de Cluj, Horia Nasra, a lansat un apel la responsabilitate la adresa autorităților responsabile de situație și a solicitat soluționarea incidentului în cel mai scurt timp posibil.

"Am fost la fața locului și am constatat cu îngrijorare că situația nu este una bună. Clujenii din Gherla, Dej și comunele din zonă trebuie să aibă apă potabilă cât de repede, sper în câteva ore. Fac un apel la responsabilitate, îi invit pe vicepreședinții și președintele Consiliului Județean Cluj să vină la fața locului și să se asigure că instituția din subordine este operativă. Acești lideri județeni sunt bine plătiți de contribuabili pentru a fi permanent la dispoziția clujenilor, prin urmare le solicit să facă teren și să supervizeze lucrările, pentru că este vorba de o intervenție de urgență!", a transmis Nasra.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza