Zeci de mii de pelerini se adună la Mănăstirea Nicula GALERIE FOTO / VIDEO

Zeci de mii de pelerini se adună la Mănăstirea Nicula GALERIE FOTO / VIDEO
Zeci de mii de credincioşi greco-catolici şi ortodocşi din toată ţara sunt aşteptaţi astăzi şi mâine la Mănăstirea Nicula, la sărbătoarea de hram a lăcaşului de cult.

Programul slujbelor a început încă de ieri, când la mănăstire s-au adunat aproape o mie de persoane.

Astăzi, la ora 14, Arhiepiscopia Ordodoxă Română a Vadului, Feleacului şi Clujului, Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" din Nicula şi Protopiatul Ortodox Român din Gherla au organizat un pelerinaj spre mănăstirea Nicula, pe care l-au denumit "La Nicula, colo-n deal...".

Pelerinii şi-au dat întâlnire în parcul mare din Gherla, la biserica Sfântul Nicolae. Peste 300 de persoane au pornit spre Mănăstirea Nicula, fiind escortaţi de către forţele de ordine. Credincioşii, care au fost conduşi de ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei Andreicuţ au ajuns la lăcaşul sfânt în jurul orei 16. La aceeaşi oră, Protopopiatul Greco-Catolic Gherla a organizat un alt pelerinaj cu pornire de la Capela Greco-Catolică Sf. Iosif. Creştinii au plecat spre mănăstire în frunte cu PS Florentin.

Vremea schimbătoare i-a făcut pe credincioşi să vină echipaţi corespunzător: corturi, saltele gonflabile, umbrele sau folii de plastic.

"Am venit aici pentru că sunt bolnavă;cred în Dumnezeu şi în Maica Sfântă că mă face bine. Fac eforturi mari să vin, oricum sunt bolnavă şi bătrână. O să rămân peste noapte, nu am cort dar am nişte haine şi o pătură", a spus Maria Anania, o femeie de 68 de ani venită din judeţul Maramureş.

"Vin dintr-o comună din apropierea Timişoarei. Am venit cu trenul şi o să stau până mâine la amiază. O să urc sus în deal, nu o să dorm că oricum vreau să ascult slujba. Nu îmi este frică de frig, la mănăstire nu ne îmbolnăvim", a spus plângând o altă femeie trecută de 50 de ani.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din mănăstire la ora 21:30, iar înconjurul bisericii cu icoana va avea loc în jurul orei 2 dimineaţa. Programul de astăzi se încheie cu o predică susţinută de PS Siluan, Episcop al Ungariei.

"Am venit cu trenul, cu autobuzul şi pe jos. Vin aici de mică, vin pentru că am cunoscut şi am avut foarte multe necazuri", a povestit o tânără venită din Deva, judeţul Hunedoara.

Numărul pelerinilor creşte de la oră la oră, fiind aşteptaţi peste 100.000 de credincioşi.

Comenteaza